fredag 16 december 2011

Krans


Nu har väl alla en krans på dörren!? Slott som koja.


 Det är så fint med dörrkrans! Året om, tycker jag. Men de flesta svenskar har nog bara en krans på dörren från första advent till 20-dag Knut. Om den inte glöms av, när man plockar undan resten av julen. Då hänger den kvar med kottar,kulor och tomtar ända fram till våren. Ett tips då, om den fortfarande är fin, är att bara ta bort det som är alltför juligt och sätta dit något annat vackert som passar årstiden och dörren.


Till en levande annons för Floristkonsulterna producerades det kransar  i mängder. Tanken var att det skulle finnas en krans för alla smaker, stilar och ingångar. Det lyckades, för det blev inga kransar över efter dagens slut. Vi hade nog förskapat cirka 40 stycken kransar i olika varianter på olika typer av stommar. Gran, en, kryptomeria.


 Vårt koncept: Max två fick vara lika. Varje krans skulle vara unik. Konceptet höll! Kunderna tyckte om att få något som inte också hängde på grannens dörr. Även om det endast var små skillnader. En julnyans för var krans.


 Vi tillverkade fler kransar vid det grova vita bordet -byggt för dagen- under dagens lopp. Medan kunderna väntade, hann vi prata om Floristkonsulterna och vilka tjänster de har att erbjuda.


Över 50 dörrar fick fina, vackra och unika kransar gjorda av Floristkonsulterna och min hantverkshjälp.


Lite Karin Larsson krydda med rödvitrutiga sidenband och vita trähjärtan. Klassisk svensk röd-vit jul.


Bordeaux färgat möbelband, grön organza, vaxade äpplen, guldnålar och toffsar. Maria Montazami-effekten.


 Vita shabbykottar, trähjärtan, silverigt organza, grå möbelband och strassnålar. Blinka blinka lilla hjärta.


Sköra vackra glashjärtan, grå möbelband, toffsar, glittrande hjärtorganza. Hjärtan som viskar.Echivera, trollhassel, björkhjärtan och bast. Magiskt och lite trollskt. Kommer hem igen till jul. Matta guldkulor, kottar, torkade apelsiner, kanel, röda äpplen, vit sisal och kvistar av ecalyptus. Much is more. Disneykrans på svenska.


Gröna organza, gröna möbelband, gröna toffsar och ecalyptus. Sober och elegant. Har en kopia på min dörr. Prydligt och flott på utsidan. Insidan är brokig, tomtigt och en skön julblandning. Kunde inte riktigt bestämma mig i år, det har varit så mycket omkring mig. Så jag fortsätter med det temat: Mycket omkring oss.  Mer Jul.
  Cryptanthus, kottar, vaxade äpplen och silvergirland. Trolltyg i tomteskogen.


Cryptanthus, tazettlökar, kristallnålar. Symboliskt med hopp om våren. Gömda blommor. (cryptos=gömd, anthos=blomma)


Skotskrutiga breda sidenband, röda breda sidenband, kottar och kanel.  American  loge-classic. Last Christmas I gave you my heart.Rostiga trädgårdsspaljéer, vita rosor, cryptomeria, gardinfransar, echivera, vaxade äpplen, rostig fågelbur, marshaller, snittamaryllis, röd buljongtråd, järnek på snitt, tallkottar, röd kornell, ecalyptus blev till vackra installationer. Inspirationskälla var förstås lite danskt, lite Tage A med en touch av pampig gardin och fågelkvitter.


Våra installationer där grovt mötte fint, där rostigt mötte ljuvt, där prydligt mötte rufft, där gammalt mötte nytt och där galet mötte stabilt blev en "isbrytare". Vi hade himla trevligt och många inspirerande samtal med Floristkonsulternas blivande kunder. En fantastisk lyckad annonsering. Mycket roligare än en platt pappersannons. En reklamfilm light direkt på location.


Det fanns förstås annat i den levande annonsen. Amaryllisen Benfica på lök omslagen i skön grön mossa som dekorerades med röda svenska äpplen. Bordsgranar i slitna krukor med mossa och äpple, eller torkad apelsinskivor. Röda vackra  ljus i slitna krukor, dekorerade med tomteband och trähjärtan. Julrosor i vackert slitna krukor.  Snittamaryllis Benfica, echivera, cryptanthus, gran, cryptomeria, rosen Avalanche, Byarum krukor, snitthyacinter, m.m


När mörkret sänkte sig över torget var det så gott som tomt. Trött men ändå full av energi, smått euforisk, åkte jag hem och fixade advent i mushuset. Smuttade på den första glöggen, lyssnade på P.Jöback och hängde stjärnor i fönstret. Kvällen innan första advent är nog en av favoritdagarna innan julafton. Saknade att snön föll.


Skickar ett stort tack för mycket fint teamwork och önskan om en urhärlig och God Jul till Floristkonsulterna.

Till Er andra hoppas jag ni fått en kransupplevelse. Hallelujah-kransmoment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar