tisdag 20 december 2011

Köttbullar


Ett julbord utan hemgjorda köttbullar är inget julbord. I vår familj är det min syster som står för skapandet av julköttbullarna. Barnens favorit. Något år, när min syster befann sig utomlands och jag gjorde köttisarna, var tjejerna missnöjda. Mina var inte alls som syrrans, även om receptet var detsamma.  Sött.  Min syster känner sig hedrad av all köttbullekärlek. Och jag är ju bra på annat.


Min syster kunde dela med sig av sina köttbullerecept med dessa köttbulle-hunkar från The Meatball Shop i NYC.


Svensk husmanshäng i trendig storstad.
Köttbullar är hippt.


Köttbullar är svenskt, mormor, jul, mamma, midsommar, påsk, syster, pappa och vardag för mig.


Nu kan jag lägga till retro, Michael, Daniel, New York  och köttbullesnyggt.


 Köttbullar och surdegsbröd som kvinnor gjort i urminnes tider blir trendigt och når enorma höjder av manliga bagare och kockar. Intressant fenomen.


Köttbullekillarna gillar golfbollsstora "balls" ( underliggande humorn är given), det är alldeles för stort. Föredrar en svensk lagomstorlek för min del. Sedan kan man ju piffa och krydda till allt efter humör och lust.

Köttbullebild och andra recept

Här finns härligt många köttbullsrecept. Utforska köttbullens smakrika och varierande värld.Trevlig tisdag och lycka med köttbullarna.

The Meatball Shops bilder från deras hemsida.

4 kommentarer:

 1. Hej fina Sanna.
  Jag kan bara hålla med, köttbullar är ett måste och verkligen underbart på julbordet, vilket bord som helst egentligen. Hos oss är det min mamma som står för delikatessen, finns ingen som gör så goda köttbullar som hon :)
  Ha en uuuunderbar dag :))
  Kram kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej Jessica,

  Mammas brukar ju vara bäst. Även om det inte är just så i min familj. ;)
  Alla har verkligen sin speciella roll i famijens julspel. :) Min är lussebaket. I år blev det inte mycket mer än en statistroll i bakandet, men degen gjorde jag. :) Någon sill kanske det bli om tiden räcker till. Nu är det inte många dagar kvar. Jag längtar till juldagen ;) Min favvodag.

  Ha en skön kväll. Tack för att du är här.

  SvaraRadera
 3. Mina köttisar är godast så är det;) men som du skriver du är så bra på mycket annat. Ex denna blogg. Och en hel massa annat:)
  Puss & kram
  Love you Lillasyster

  SvaraRadera
 4. Kära lilla syster,

  Du är grym på köttbullar. Å lite annat också. ;)

  Vi ses på den stora aftonen!
  Massor av kramar.

  SvaraRadera