lördag 17 december 2011

KitschMåste få dela med mig av lite mer kitsch. Ungersk kitsch.

Jul en masse från Budapest för några år sedan.


Jag bokstavligen fastnade i den här blomster/julpyntsaffären. Mitt resesällskap undrade var jag försvann.  Halvtimmarna gick. Vänninorna fick gå till närmaste pub medan jag botaniserade i much-is-more.


Varje gran, varje ljusuppsättnig och varje juluppsättning inhöll en saga. Det var älvor, tomtar, väsen, andra figurer, kulor, nötter, sötsaker, kakor, cupcakes, kanel, stjärnor..you name it...det fanns där. Det var överfyllt från topp till rot. Från kant till kant. Från hörn till hörn.


Rokokogran á la Louis XIV. Guldmasker, puttis, guldtrumpeter, trollsländor. Ja, allt gyllene och glittrande man kan tänka sig i en och samma gran. Varför inte?
En juldröm för stora och små. 

Jag blev lost in kitschspace för en bra stund, tills vänninorna hämtade (mer drog) ut mig och väckte mig till verkligheten. Det var way to much, men jag tycker det är kul med nya synintryck. Jag köpte en fulsöt kitschsak. Ett klädsträck där tomtens kläder hänger på tork i söta små klädnypor. Den hänger jag i gardinen i tvättstugefönstret. Källarfönstret ligger precis intill marken och är inte så stort. Utifrån ser det lite gulligt ut. Julfint i källaren.Det fanns snittblommor också.....men det andra tog liksom över.  När intrycken bearbetats blev väl de till något bra den blomsterjulen.Tomtarna skulle också ut och resa från Arlanda denna decemberhelg. Tjejerna stoppade mig från att hoppa upp i knät på närmaste tomte. De gör man när man är barn och på NK. Synd. Fick säga God Jul.

2 kommentarer:

 1. Oj Oj Oj, det var verkligen mycket julsaker i affären...blommorna syns knappt, men fina är dem också där borta i Ungern!
  Ha det bra,Karla.

  SvaraRadera
 2. Hej Karla,

  Much, much is more. En ungersk julsaga för alla. :)

  Vad kul att du tittar in och får lite julinspiration. ;)

  Ha det så gott.

  SvaraRadera