onsdag 21 december 2011

Kastanj, tranbär, crêpes, ingefära



Gissa om jag tycker om det här.


Rustikt, enkelt, lite rufft, citat, blomster och massor av spännande recept och bilder som går att ätas...med ögonen. Underbara matstilleben. Matkärlek.


Vilken härlig matblog: Roost A simple Life



Glutenfritt, organiskt och sockerfritt. 



Jag är verkligen nyfiken på att förnya mig i köket Roost har verkligen fångat mig genom sina fantastiska foton coh ger mig kökslust. Kastanjersoppa, upp å nervänd tranbärskaka, crêpes på walnötsmjöl, kryddig ingefärskaka,


Till jul fixas det mycket mat i våra kök. Passa på att göra lite extra och ge bort.


Slå in och dekorerar fantasifullt och vackert i det som finns i lådor och skåp. Blir en personlig och verkligen fin julklapp. Bästa julklappen att få något hemgjort med julkärlek, kan jag tycka.


Min mormor gav oss sin hemkokade hjortronsylt i fina gamla konservburkar till jul som var gudomlig. Mamma bakade mandelmusslor som fylldes med vispgrädde och Yayas (mormor)hjortronsylt. Det var tider. Vet inte när jag åt hemgjord hjortronsylt senast. Alldeles för längesedan. Mina flickor har nog aldrig ätit sådan riktig riktig hjortronsylt som är plockad och kokad i norr. Stackars barn. I vår familj köper vi hjortronsylt och mandelmusslor från Gateau. Båda är riktigt goda, mandelmusslorna smakar nästan som vi bakat dem själva.  En hemlighet till är, sedan min bror flyttade till Australien, att vi köper vörtbrödet från samma ställe. Min bror bakade vörtbrödet och ingen har vågat axla denna vörtbagarroll.




Den bästa dagen på julhelgen är juldagen tycker jag. Sover länge. Läser. Går i pyamas hela dagen. Tittar på mina och familjens julklappar. Äter när man får lust. Fikar. Dricker glögg. En promenad blir det försås. Njutningsdag. Vilken dag är din.


Så sant.


Imorgon vänder det.  Nu blir det ljusare igen. Tills sommaren kommer hinner man testa nya recept och inspireraas av Roost. Alla bilder är från Roost kolla här.

Ha en skön onsdag.

4 kommentarer:

  1. Hej Sanna
    Vilka underbara bilder du bjuder på idag.
    Bilderna på bakverken får det verkligen att vattnas i munnen ju :))
    Jag gillar också det rustika, både i material och färger..
    Ha en jättefin dag och hörs vi inte innan så GOD JUL!
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Så nyfiken jag blir på bloggen Roost. Måste besökas. Helt underbara bilder du visar. Tack för inspirationen!! Det är så fint att få hemmagjorda julklappar. Att någon lagt ner tid och kraft på att göra något. Personligt och speciellt. Hemmagjord sylt är en bristvara. När jag växte upp gjorde mamma all sylt och bakade allt bröd. Inget köpe överhuvudtaget. Men då uppskattade man det inte på samma sätt som nu. Nu är det en sällsynt lyx att ha egen sylt eller hembakat bröd. Fast riktigt glad är jag att maken kommit på att han ska börja baka :-))

    Tycker hela julhelgen är härlig med lata dagar. Eller i skidbacken som vi brukar vara ofta. Dock varvat med stort mys i soffan, långa frukostar och inga måsten.

    Önskar dig en riktigt God Jul Sanna!!
    kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  3. Hej igen...

    Viiiilken blogg den där Roost. Wow.... jag blev kär. Tack snälla för att du tipsade.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera