söndag 27 november 2011

Succé

Efter kreativ blomstervånda kommer kreativt blomsterflow.


Plötsligt hände det! Alla hämningar och spärrar släppte.


Det behövdes ett besök på Mattsons Band på Kungsgatan. Köpte meter efter meter av vackra möbelband, sidenband och andra band. Buteljgrönt, skotskrutigt, bordeaux, rött, grått. Toffsar (tassels) i grönt,  vinrött, klarrött och grått.  Sedan lite snabb fönstershopping på det. Plus en natt att smälta materialintrycken. Inte svårare än så var det att få tillbaka blomsterskaparförmågan.


Banden gick åt när vi satte igång med vårt skapande. Det är roligt med band. Fredagen blev helt fantastik i jämförelse med torsdagen. Vi "penslade" till timmen var sen.Min uppdragsgivare och fellow co-worker från Floristkonsulterna blev oerhört nöjd med den levande annonsen. Att nå ut till sina kunder kan man göra på många olika sätt. Floristkonsulterna blev inbjudna att medverka vid en julmarknad av Heléne Jacobsson som är kvinnan bakom möbel och inredningsbutiken Lilla Magasinet. Floristkonsulterna fick möjlighet att att presentera sitt företag och verksamhet på ett nära, personligt och visuellt sätt. En otroligt lyckad och framgångsrik tillställning. Vilken respons det blev. Vilken positiv feedback vi fick. Vilket underbart jobb vi har. Blomsterglädje.


Succé blev även 1:a adventsfrukosten. Även om jag inte hann fixa riktigt allt. Som att baka.


'Gateau fick stå för vörtbröd och lussebullar. Båda är helt fantastiskt goda. Testa ni som har en Gateau i närheten.


Oj, och nu är det redan måndagskväll. Den här tiden på året är det verkligen fullt upp för blomstermänniskor. Jag får återkomma med lite fler bilder från det lilla blomstereventet senare.Sov gott.4 kommentarer:

 1. Oh vad jag skulle vilja komma och se och vara med när ni jobbar med något stort.
  Florist är inte ett alltför enkelt jobb, när man hela tiden ska vara kreativ inför kunder. Lite idétorka måste man få ha, vi är trots allt bara människor, även om vi är florister.
  Väntar med spänning på att få se din kreativitet.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fina Margareta,

  En florist är inte mer än människa! Så sant. :) det vore ju omänskligt om vi inte drabbades av blomsterförlust ibland.;)

  Det var så himla trevliga timmar jag fick uppleva. Det blev dock inte så mycket skapande vid det lilla bordet som var tanken. Det var folk hela tiden och mycket skönt pratatande med kunder. En levande annons som sagt. Det var ett riktigt underbart sätt att marknadsföra en blomstrande verksamhet. :)
  Vårt arbete är ju något för alla sinnen. Det måste vi visa och berätta.

  Stockholm är en underbar stad att bli blomsterinspirerad i. Hör av dig när du är här:)
  Ta hand om dig och dina blomstertjejer.

  SvaraRadera
 3. Det ser helt fantastiskt ut med alla era kransar och arrangemang på översta bilden!!! Åh, Mattsons band. Förstår att du fick inspiration där. Älskar snören och band. Försöker titta in till Mattsons band när jag är i STH om tid finnes. Sanna: du som har ett sånt levande och kreativt jobb måste få ha inspirationssvackor. Det hör till. Man kan inte vara på topp jämt. Kan bara gissa hur viktigt det är att tanka inspiration med jämna mellanrum, för att hitta sin egen.... precis som du säger.

  Vad roligt att det gick så bra på julmarknaden och att ni fick sånt bra emottagande. GRATTIS!! Sånt där kan man leva länge på. KUL!!!! Blir så nyfiken på var du har ditt företag, om det består av en butik och så. Har inte riktigt fått grepp om det :-))

  Önskar dig en fortsatt inspirationsrik vecka!!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej hej Charlotte,

  Band måste man alltid ha hemma! När du är i storstan nästa gång besök också Folckers- Södermalms snörmakeri, på Hornsgatan 52, om du inte varit där. Där får man en historielektion på köpet :)

  Ha en riktigt skön härlig vecka.

  SvaraRadera