tisdag 4 oktober 2011

Sofiero

Sofiero

 

 Underbara Skåne. Underbara slott. Underbara slottspark. Underbara barn. Underbara systrar. Vi var ett gäng systrar på vift. 2 systrar + 3 systrar. De blev en resa fyllt av roliga "annkedotter". Anekdoter heter det ju. En felsägning som numer används flitigt. Eller hur syster yster?


Utan digitalkamera! Det blev endast pappersbilder från denna roadtrip. Härligt det med. Även om de fortfarande ligger kvar i sin rulle.


Majas trädgård är lustfyllt rar. De tre tonårssystrarnas barndomsfavorit. De nynnade på Majas alfabetsånger och klädde sig i passande outfit. J som i jordgubbe. M som i midsommarblomster. R som i rönn. S som i smörblomma. V som i vallmo.

Sofiero är mysigt för stora och små barn. Vi fnissade och lekte oss igenom trädgården och slottet. Inne på slottet fanns en uppsjö av möjligheter till fantasifulla upptåg. Böcker, kläder och härlig sagomiljö. En av de större systrarna var berättare de andra iscensatte sagorna. De andra besökarna kikade nyfiket på....är de inte riktigt kloka. Vuxna barn.


Vi avrundade vårt Sofierobesök med en önskan i den ljuvliga önskebrunnen. En av systrarna ville verkligen att hennes önskan skulle bli verklighet. Då räcker inte en guldpeng. Det måste vara guldkort. Vi andra nöjde oss med en slant. Den stora lillasystern tog fram plastkorten. Hur det gick med önskningen vet jag inte. Den måste nämligen vara hemlig till den slår in.


Sofiero slottsträdgård är magiskt. Passar alla. Önskar snart att få åka förbi igen. Önskar att jag bodde närmare. Värt att besöka om och om igen.

Bilderna är lånade på nätet. Mina rullar skall jag skicka in nu. 


2 kommentarer:

 1. Vår roadtrip till Helsingborg är en av våra top notch resor. Va roligt vi hade och många fina minnen:) många annkedotter att berätta! Min önskan har inte slagit in;)
  Kärlek!
  Stora lillasyster

  SvaraRadera
 2. Det var en skön resa. En önskeresa ;)

  Puss å kram

  SvaraRadera