måndag 8 augusti 2011

Säsong 3

Nu har vi sett tredje säsongen av True Blood. Den blev lite för skruvad. För blodig. För makaber. Men kan inte låta bli. Nu måste jag ju se 4:an. Vampyr-hooked. Varulvs-hooked efter säsong 3!

¨
Det finns godbitar. Det finns humor. Floristiska inslag. Tara, kidnappad av pyskopatisk vampyr, får liljor till middag....hon var mindre nöjd och hungrig. " I can´t eat lilies"

I lördagens Svd kultur finns en intervjuv med författaren, Charlaine Harris, av böckerna om Sookie Stackhouse. Den elfte i bokserien har kommit ut och fjärde säsongen börjar sändas på Tv. Första boken gavs ut redan för 10 år sedan. Hon har lett vägen för genre blandning. Hon har visat vägen för "urban fantasy".

– "Jag var också lite uttråkad av att skriva traditionella deckare. Så jag tänkte, hur skulle det vara om jag skrev en bok som tilltalade både skräckläsare, deckarläsare, science fiction-läsare och kanske även dem som läser romantiska böcker"?

Vilken påhittighet. True Blood det syntetiska blodet på flaska som gör det möjligt för vampyrerna att träda fram i det "vanliga" samhället. Gå på puben och ta en "öl" som vem som. "Komma ut ur kistan". Lysande fantasi.


"Böckerna om Sookie Stackhouse och hennes vampyrvärld är skrivna delvis som en allegori för den intolerans som homosexuella, bisexuella och transpersoner ibland möter i samhället".

Jo, oavsett allt klibbigt och smetigt vampyrblod så finns det en undermening.True blood inspiration här. True Blood funkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar