måndag 22 augusti 2011

Saker som är söta
Sylt. Oj vad vi har kokat sylt. Av jordgubbar och blåbär.


Gör det enkelt. Köper syltsocker. Följer receptet på påsen. Par liter bär, lite vatten å i med sockerpåsen. Enkelt.


Syrligare sylt. Saft å skal av en lime. Gott till både jordgubbar och blåbär.


Gamla band och tyger. En markeringspenna. Gå-bort-sylt till höstens middagar.


Jordgubbskräm en sommarfavvo. Det har kokats i massor. Tar snabbt slut. Par tre liter jordgubbar, vatten( tar på en höft kanske 3-4dl) och ca 3 dl socker. Ibland en lime. Koka en stund. Skumma. Blanda någon matsked potatismjöl med vatten. Rör i. Känn dig för tills du har krämkonsistens. Ibland behövs mer potatismjölröra. Ibland mer vatten. Man får gå på krämkänsla.


Frukostkräm. Mumsigt.

Sommarbullar har bakats. I enorm hastighet, mängd, skratt och fantasi. Kanel, blåbär, vanilj, ingefära, mandelmassa, lingon, kardemumma. Ihop eller för sig. Oändligt med möjligheter när flickorna Westien bakar. Bullar kan fyllas med massor av söta saker. En vanlig vetebullsdeg går ganska snabbt att göra. Alltid gott med en bulle.

Nygräddat. Doft. Smak. Värme. Kärlek. Svensk Väddösommar.


Fullt med söta recept. Söta saker är ju himla gott. Nu är frysen full med bullar. En hylla har vi fyllt med sylt. Dock inte en gnutta kvar av kräm. Den njuter vi av för stunden. Nu får det bli äppelkräm. Det är supergott det med. Använder fruktsocker och kanelstänger när den kokas. Annars same same som ovan. Perfekt mellis för stor å liten. Gott till morgongröten också.


Londonäpplen. Harrodsäpplen. Nja, vi kör närodlat. Lyxäpplen. Lidingöäpplen. ;)


Söta saker. Saker som är söta.


Av minnen. Godis för själen.


Tunisien någon gång på 70-talet. Flickan till höger är idag resgalen frilans florist å kreatör. Imorgon kan hon vara något/någon annan.:) Minstingen i vagnen har äntligen landat i Sverige. Restokig projektledare. Pojken mittemellan är egenföretagare och författare. Bor i Australien. Vi fick lusten, nyfikenheten och önskan att resa genom modersmjölken. Tjejkvinnan till vänster blev ängel alldeles för tidigt. Minstingen var fortfarande tonåring. Vi hann ändå bo och resa till många länder tillsammans.
Syltkok. Bullbak. Tillsammans. Söta minnen.

P.S Tjejkvinnans skor önskar jag syntes bättre på bilden. Superplatå! Ursnygga! Tyckte jag även då. Maxiklänningen i rosa pepitaruta hade passat i sommar.

-SannaInga kommentarer:

Skicka en kommentar