Tjejernas favorit förra sommaren var Tortano, den perfekta allt-i-ett brödet. Leilas kokbok "one more slice" stod för grundreceptet.
Sedan var/är det bara att använda fantasi och kylskåpsinnehåll. Fritt och exprimenterande. Gott alltid!
Brödet:
15 gram jäst, färsk helst
3 deciliter fingervarmt vatten
2 matskedar olivolja
1 matsked god honung. Hos oss använder vi grekisk...såklart ;)
1,5 matsked flingsalt
Smula jäst. Lös upp med vatten. Blanda i håning, olja, salt.
2,5 deciliter durumvete
4 deciliter vetemjöl special
Blanda i mjölsorterna. Degen skall vara elastisk. Jäs till dubbel storlek.
Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock och fyll med något gott.
Leila tipsar t.ex med basilika, mozzarella och prosciutto. Mums.
Pensla kanten med vatten och rulla ihop degen med fyllningen i. forma till en fin krans. Värm ugnen till 250 grader. Jäs i 30 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och grädda i 35 minuter. Låt svalna. Ät och njut med en sallad till. Sommarlunch. Pic-nic-lunch. Du väljer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar