tisdag 28 juni 2011

Sommarfest


Så var midsommarfesten över. Vädret var strålande vid Ålandshav. Satt ute hela kvällen. Filtar värmde när det började "kyla av". Myggorna trotsades med Mygga och myggspiraler. En magisk och en lagom sen kväll.


Såklart dukades det med blommor. Jag gillar att blanda. Lite köpt, lite vilt från naturen och lite "tamt" från trädgården. Rosor i 10-pack från Kaprifol, pioner och daggkåpa från rabatten, blåbär och prästkragar från skog och äng. Det blir en skön sommarmix.

Några söta hjärtformar fylldes med oasis och sedan var det bara börja att leka sig fram till det var färdigt.


Gamla kaffekoppar blev till vaser för stora helt utslagna pioner. Små ljuslyktor blev fina med prästkragar. Enkelt och fint.


Hos oss på landet finns en blandad kompott av gammalt och nytt. Jag verkligen gillar att gå i alla lådor, skåp och gömmor. Leta och hitta dukar, porslin, kärl, fat, glas och annat spännande. Röra om och blanda. Udda, ojämnt, jämnt eller lika. Det spelar liksom ingen roll. Går på känsla och lust. Fint blir det varje gång och ingen middagsfest är den andra lik.

Min fars härliga matjesillstårta blev ju jättefin på det gamla skinkfatet. Pappa kan både laga mat och välja helrätt uppläggningsfat. Jo, jag vet. Det är egentligen rätt gräsligt, men det har sin charm och är rätt kul. Det är så kul att det måste användas fler gånger om året än bara till jul. Tror det kommer från någon av mina föräldrars föräldrar. Det passade faktiskt perfekt till sommardukningen. Tårtan var supergod!
  

Snapsvisor är en härligt kul tradition för alla röster. Längtar till nästa sommarfest med sång. 

 Foto: S. Westien 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar