torsdag 30 juni 2011

Semesterresa

Sephora Starbucks. Stad. Shopping. Strand. Saker på S som påverkar val av resemål. För dryga månaden "behövde" jag och en av mina döttrar en semesterresa. Rhodos blev valet. I Rhodos stad fanns alla S vi sökte. 


I Mandrakihamnens inlopp står rådjursstatyer som sägs stå på samma plats som kolossen på Rhodos. En av världens "gamla" sju underverk. Nu finns det en del nya underverk.
 


Rhodos gamla medeltida stad är superfin Murarna och fästningen är mäktiga. Visst kantas gränderna av turistbutiker och svensktalande resturanginkastare. Det gör inget. Det är bara att le och gå förbi. En skön kvällspromenad bland de gamla husen en bit från turistgatorna är ljuvligt. Så tyst. Så tomt. I maj iallafall.

Finfint hotell. Villa Duc. Ialyssos. Vi väljer för det mesta lägenhet. Gillar att sköta oss själva. Reser billig charter och sedan fixar vi resten på egen hand.
Fantastiskt poolområde. Barnpool fanns. 


Hotellet var verkligen bra. Passade både ungdomsflicka som helst slöar vid poolen och mamma som hellre softar på stranden.

Klart att det finns en Nikos Bar...det gör det väl i varje grekisk by!?

  

Ialyssos är en turistort. Det finns absolut det du behöver på nära avstånd, men... Rhodos stad down-town ligger nära, och är ett måste. Vi åkte in varje dag för starbuckshäng, sephorashopping och sköna promenader i gamla och nya delar av staden. Taxi kostade runt 12 euro och lokalbussen 2 euro/st enkel. Bussen funkade perfekt och gick till strax efter 23. Tog cirka 15-20 minuter beroende hur snabbt chauffören körde. 


 Vi reser på alla möjliga sätt runt om i världen. Det vi kommit fram till genom åren är att resa sista-minuten till en grekisk ö är mycket prisvärt. Både när det gäller endast flygstol och resa med boende. Baksidan som vi förtränger efter varje gång, och blir påminda om varje gång, är dit och hemresan. Då denna skock av svenska resande (låter bättre än charterresenärer) skall fraktas från punkt A till B. Det är helt enkelt obeskrivbart. Det finns egentligen inga ord. Annat än möjligen fascinerande. En spännande människostudie. Vilken planet kommer de ifrån? Tur att vi glömmer mellan gångerna. För det ÄR billigt, med en restresa. Denna resa kostade oss knappt 2500 kr var med alla tillägg. Apollo har ett riktigt bra utbud när det gäller Grekland.Shoppingtips: Kolla in Sephora. Ett kosmetiskt paradis för stora och små. Pojkar, flickor, män eller kvinnor. Sephora har också sina egna produkter. Blandannat deras serie med bodylotion, bodybutter, tvål, bodyspray och duschtvål. För alla smaker. Nyttigt. Istället för att att stoppa i sig en citronmaräng, chokladpralin eller vanilj-crèmebrûlée kan du dofta nybakat. Jag föredrar lite mer "vuxensmak" typ mandel-mysk, guave-passion eller gröntte-citron. Oavsett vad man gillar är de roliga, färgglada och prisvärda. En perfekt kalaspresent eller gå-borts-present. Ungdomsflickorna i vår familj fullkomligt älskar sephorashopping. Vi fyller våra väskor så fort vi är i en stad som har Sephora. Bra att ha på lager.

 Foto: S.Westien


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar