tisdag 31 maj 2011

Bergspirat

Där satt Han. Plötsligt, liksom från ingenstans. Vid ett sådant där fint arabbord på en riktigt sliten vacker trästol med rottingsits. Alldeles overkligt.I Aqaba. I Jordanien. 

Vågade inte ens smyga fram kameran. Den är inte direkt smygstorlek för den delen. Fotade ett helt tomt bord istället, längre ner på gatan. Dumt. Bordet är fint...men han som satt vid bordet längre upp...
   Vem undrar ni förstås. Jack Sparrow alias Johnny Depp eller Jack Sparrow alias Mountain Wolf. Han hade ett namn, han var på riktigt. Killen vid bordet på stolen i Aqaba. 


På flyget till Grekland för några veckor sedan bläddrade jag i en tidning från stolsfickan framför. Där i fanns ett bildrepotage från Aqaba, Jordanien. Där var han ju Johnny Depps look-a-like. Mountain Wolf, vars mor och far är födda i grottorna i Petra. Han hänger mest i bergen och tar sig tydligen en arabkaffe i Aqaba då och då. 

Iphonefoto ur flygplansmagasin av mig

.

Håll med om att att de är lika som bär! Snygga bär.

 bild

Funderar lite, kan inspirationen till sjöpiraten Sparrow ha hämtas i bergen i Jordanien. Hmmm, kanske.

Måste försöka komma iväg och se den nya Pirates of the Caribbean. Jag fullkomligt avgudar alla Johnny Depps twistade karaktärer och fullkomligt älskar Chocolat och Finding Neverland. Han är lysande.

Happy tuesday.

P.S Res till Jordanien.

1 kommentar: