lördag 9 april 2011

Hår och blommor

"Platser är viktiga. För mig är skogen en scen. Jag älskar det vackra, och för mig är inte detta en komplikation. Det vackra sätter igång saker. Det är ett sätt att dra betraktare till sig när du egentligen vill berätta något annat."
Jonas Floréns artikel och intervjuv med Denise Grünstien i DI Weekend.


Figure it out är namnet på serie med bilder, med hår som tema. Vid första anblicken av denna bild går mina tankar oavkortat till en av min systers närmste vänninor som gör en av sitt livs många resor. Ida skriver öppet, utlämnande och ärligt på sin blogg "Oäkta bröst med äkta cancer". Hår är laddat och något alla tänker på. Bad-Hair-Days känner vi alla till. Good-Hair-Days vill vi alla ha. 

Det spelar ingen roll vad som fotas, inredning, mode, reklam, porträtt eller blommor. Denise Grünstein bilder är själsfulla, de är sublima och fantastiskt vackra. Hennes bok "59 buketter från min trädgård och lite till" förmedlas blommor på ett alldeles betagande sätt. Boken ligger säkert på många blomsterälskares nattduksbord redan. Om inte, köp den. Den är en urfin present att ha med sig bort med en liten egen handplockad bukett från natur eller trädgård. Det bor en liten blomsterflicka/pojke i oss alla.  


En själslig blomma i håret passar i alla hår. Oäkta som äkta. På kvällens fest blir det tussilago i håret. Soligt och rart. Kvinnor, flickor och tjejor. Vi borde smycka oss i håret oftare med färska fina blommor. Vid fler tillfällen än midsommar, bröllop och en och annan fest. 

 Tips: knapphålsblomma och hårblomma är helt rätt från och med nu. Det är bara plocka sitt eget. Det håller så länge det håller. Sätt fast med hårnålar, säkerhetsnålar eller klämmor. Vill du ha något mer proffsigt och hållbart vänd dig till en mysig blomsterbutik och de ordnar något fint och lätt att fästa för ungefär 150 kronor.

Happy Saturday. 

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder Sanna!! Man vill ha sommar, vår och HÅR :) Hoppas ni får en riktigt fin lördag. Kram Ida!

    SvaraRadera
  2. Tack.

    Våren är här. Sommar och hår kommer.:) Glöm inte en hårblomma. Vi ses. Kram Sanna

    SvaraRadera